אפשרות ראשונה:
ביחידה זו עסקנו במרגלים שסיכנו את חייהם כדי לאסוף מידע חשוב שיסייע לעם שלהם לפני צעד גורלי – חציית הירדן. מרגל מפורסם שהקריב את חייו למען מדינת ישראל היה אלי כהן. כהן ריגל למען מדינת ישראל בסוריה בין השנים 1965-1962. הוא נתפס ונתלה בסוריה במאי 1965. לדעת רבים, הוא תרם תרומה מכרעת לביטחונה של ישראל ולניצחונה במערכה נגד סוריה במלחמת ששת הימים.
בשנים האחרונות נחנך "שביל אלי כהן", החוצה נקודות שונות ברמת הגולן ומכיל נקודות ציון בפעילותו של כהן ואנדרטאות לזכרו. ניסע לטיול קצר בין אקליפטוסים ונקודות תצפית יפות בעקבות סיפורו של המרגל הישראלי המפורסם.
שאלות למחשבה ולשיחה בדרך:
- מהן התכונות החשובות ביותר למרגל?
- איך נעשים מרגלים?
- מה צריך/אפשר לעשות כדי לא להיתפס?
אפשרות שנייה:
בפרשת כיבוש יריחו קיבל עם ישראל סיוע חשוב ביותר מאישה זרה (שייתכן שהיו לה אינטרסים וסיבות אישיות למה שעשתה). בדור שלנו עדיין חיים אנשים שסייעו ליהודים בשעתם הקשה בזמן מלחמת העולם השנייה. אנשים אלו מכונים "חסידי אומות העולם" והם פעלו ממניעים של נתינה ואהבת אדם, למרות הסיכון הגדול שקיבלו על עצמם. אתם מוזמנים להיכנס לאתר "יד ושם" ולערוך סיור וירטואלי לאורך שדרת חסידי אומות העולם, או לקרוא את הסיפורים המופיעים ב"אודות חסידי אומות העולם".
אפשרות שלישית:
בלי להתייחס לשאלה אם פעילותם של משתפי הפעולה (משת"פים) חוקית או לא – מה, לדעתכם, צריך להיות היחס של מדינת ישראל למשתפי פעולה המסייעים לה? מה דעתכם על דבריו של מוחמד עסד, המופיע בסרטון? האם ישראל נהגה כשורה ביחסה אליו?